Merry Christmas!!!

Ian Somerhalder

Ian Somerhalder

19. prosince 2012 v 21:09 | *Lexi*

Ian Joseph Somerhalder(* 8. prosince 1978) je americký herec a producent, známý jako Boone Carlyle ze seriáluLost.
Narodil se v Covingtonu v Lousianě. Jeho otec Robert, stavební podnikatel, je anglicko-francouzského původu, jeho matka Edna má předky v Irsku.
Příjmení Somerhalder získal od svého adoptivního pradědečka. Jeho biologický pradědeček, který byl zámožný anglický velkostatkář, přivedl do jiného stavu jednu ze svých milenek. Zaplatil přistěhovaleckému pracovníkovi za to, že si tuto ženu vezme a její dítě pojmenuje Somerhalder.
Jeho rodiče se rozvedli v Ianových třinácti letech, potom vyrůstal s matkou.
Již v deseti letech se stal modelem. Procestoval celý svět a předváděl modely značek:Calvin Klein, American Eagle Outfitters, Dolce & Gabbana, Versace, Guess.
Jeho první velká role byla ve filmu režiséra Rogera Avaryho Pravidla vášně. Poté následovaly role v seriálu Smallville (postava Adama Knighta), Lost (Boone Carlyle), Kriminálka Las Vegas, Kriminálka Miami, Zákon a pořádek, Znovu na světě.

Jeho první velká role byla ve filmu režiséra Rogera Avaryho Pravidla vášně. Poté následovaly role v seriálu Smallville (postava Adama Knighta), Lost (Boone Carlyle), Kriminálka Las Vegas, Kriminálka Miami, Zákon a pořádek, Znovu na světě a The Vampire Diaries.

Jeho postava v seriálu Ztraceni

Boone Carlyle byl dalším zachráněných z přední části letadla společnosti Oceanic a také nevlastním bratrem Shannon. Pokusil se stát dalším vůdcem ztracených na strově ale neuspěl, protože byl příliš ukvapený a také mladý. Přesto se stal Lockovým pomocníkem a vzniklo mezi nimi silné pouto. Boone byl na ostrově 41 dní než podlehl zraněním způsobeným pádem ze stromu. Podle Locka byl Boone obětí, kterou si ostrov vyžádal.

Filmografie



  • Policie z New Orleans(1996)
  • Znovu na světě(1999)
  • Young Americans(2000)
  • Kriminálka Las Vegas(2000)
  • Anatomy of a Hate Crime(2001)
  • Smallville
  • Pravidla vášně(2002)
  • Kriminálka Miami(2002)
  • Fearless(2004)
  • V rukách nepřítele(2004)
  • The Old Man and the Studio(2004)
  • Lost(2004)
  • Pulse(2006)
  • Marco Polo(2007)
  • The Vampire Diaries (2009)

Ian's Birthday

13. prosince 2012 v 20:49 | *Lexi*
Vím, že je to se zpožděním, ale přece. :) Ian oslavil nedávno své 34. narozeniny, musím ale konstatovat, že vypadá stále skvěle. Tady máte jedno video z jeho narozek.


Úžasné video, hlavně ta část, když Ian ze srandy skoro hodí dort na Paula :DD
 
 

Reklama